STIGLA NOVA VOZILA

MAJDANPEK- Zahvaljujući sredstvima Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine Opštine Majdanpek, Javno komunalno preduzeće „Vodovod“ Majdanpek od pre 10-tak dana opremljenije je za specijalizovano vozilo koje služi za otpušavanje kanalizacionih vodova, popularni“kanal-džet“ vredan 12,3 miliona dinara.

„Reč je o specijalizovanom vozilu i mašini za otpušavanje kanalizacionih i vodovoda atmosferskih i otpadnih voda koje je nama bilo preko potrebno i koje smo do sada bili prinuđeni da iznajmljujemo iz drugih preduzeća i firmi, što je puno koštalo,“- kaže Nebojša Zarkov, direktor JKP „Vodovod“ Majdanpek i naglašava da je uz pomoć i razumevanje lokalne samouprave problem rešen. Ovakvo vozilo iznajmljivalo je i Javno preduzeće za građevinsko zemljište i puteve za otpušavanje vodovoda za atmosferske vodove, tako da nabavka u perspektivi predstavlja i veliku uštedu za grad. Ovakvo bi brzo moglo da se isplati.

„Majdanpek je dobio ono što mu je godinama nedostajalo. Visoko specijalizovana mašina za čišćenje kanalizacionih mreža trebalo bi da se vrlo brzo isplati kroz rad na ovakvoj konfiguraciji terena, i sa neadekvatnom kanalizacionom mrežom,  kako u samom gradu, tako i iznajmljivanjem drugim sredinama, odnosno komunalnim preduzećima u drugim opštinama za rešavanje sličnih problema,“- naglašava i dr Dragan Fudulović, predsednik Nadzornog odbora u JKP „Vodovod“ i ističe da je nabavka kanal džeta – pun pogodak.

Uz sredstva iz pomenutog fonda i puno razumevanje lokalne samouprave i vozni park Javnog preduzeća za građevinsko zemljište i puteve bogatiji je pred predstojeću sezonu zimskog održavanja puteva. Kako kaže Ivan Nikolić, direktor JP za građevinsko zemljište i puteve Majdanpek, kupljen je kamion troosovinac marke „Iveko“ iz 2008.godine po ceni od 38 hiljada evra u dinarskoj vrednosti, bez PDV-a.

„ Sada smo u fazi nabavke elektrohidrauličnog raonika za to vozilo, a sa ciljem da stvorimo uslove za poboljšan rad zimske službe“,- kaže Ivan Nikolić, direktor JP  za građevinsko zemljište i puteve Majdanpek.

I.Ć.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *