NOVA VOZILA ZA KNJAŽEVAČKE KOMUNALCE

KNJAŽEVAC-Ulaganjem svojih sredstava i uz podršku države i Nemačke razvojne banke, Javno komunalno preduzeće “Standard“ nabavilo je novo vozilo, namenjeno održavanju kanalizacione mreže. Iz projekta prekogranične saradnje, knjaževački komunalci opremaju se mehanizacijom za efikasnije upravljanje otpadom.

Ovom nabavkom, biće zamenjen kamion koji je u upotrebi punih 40 godina, kaže direktor Omil Ranđelović: “Kamion je kupljen iz donacije Nemačke razvojne banke i Ministarstva građvine. Učešće Nemačke razvojne banke je 70.000 evra, a 65.000 evra su sredstva JKP “Standard“. Namenjen je probijanju i ispiranju kanalizacije. Mi imamo kamion koji je star 40 godina i skoro da nije u funkciji.“

Neophodnu opremu i mehanizaciju “Standard“ je obezbedio i kroz  program prekogranične saradnje, koji se pod nazivom “Čisti zeleni život“ realizuje sa bugarskom opštinom Kula, a usmeren je ka efikasnijem odlaganju i odvoženju smeća, naglasio je Bratilsva Milijić, rukovodilac razvojno – tehničke službe: “U okviru tog programa jedna od stavki je i nabavka opreme. Za sada je stiglo 40 kontejnera vrednosti 10.000 evra, kombinovana mašina vredna 52.000 evra i kamion vredan 22.000 evra.“

Do kraja godine iz ovog prekograničnog projekta u Knjaževac će doći i kamion smećar, vredan preko 100 hiljada evra, čime će upravljanje otpadom na teritoriji opštine biti znatno olakšano.

LJ.P.

Projekat “Podrška poljoprivredi, turizmu i maloj privredi : kreativnost i inovativnost u praksi”   – “Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *