NAJAVLJENE NOVE INVESTICIJE ZA NAREDNU GODINU

img_9864Na Staroj planini, završen je ovogodišnji Ski opening, koji je trajao od 15. do 17. decembra u organizaciji Javnog preduzeća “Stara planina“. U hotelu na Jabučkom ravništu slobodnih kreveta neće biti do marta naredne godine. U Javnom preduzeću Stara planina i SP risortu najavljuju i nove investicije u 2017.

– Za ovu sezonu smeštajni kapaciteti su popunjeni, bukirani do marta. Planiramo sledeće godine veće investicije, ulaganja, proširenje puteva, izgradnju novih komercijalnih objekata – kaže Miloš Adamović, direktor JP “Stara planina“.

Goran Karadžić, direktor SP risorta , naglašava da sve što je obećano biće i ostvareno.

– Pri poseti našeg premijera Svrljigu mogli ste da vidite da je obećano a budite uvereni da će se to i ostvariti, spoj Svrljiga sa Kalnom. Tako se skraćuje put za 30 kilometara. Brže i kvalitetnije će se stizati. Sva struktura koja se nalazi na koridoru 10 će se prebaciti da se odradi tih 30 kilometara. Pravac iz Pirota će se spojiti direktno sa hotelom – rekao je Karadžić.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da predstoji još mnogo posla i finansijskih ulaganja da bi Stara planina postala destinacija u pravom smislu reči.

– Nadam se da će ova zimska sezona biti zaista uspešna, ali nakon toga ostaje nam još mnogo posla da bi se ovo približilo Kopaoniku i Zlatiboru. Od pet planinskih turističkih destinacija ova je tek na petom mestu, posle Zlatibora, Kopaonika, Tare, Divčibara. Ove godine imamo 17 odsto manje turista nego u prošloj godini. Prirodni resurs je ogroman, ali to nije dovoljno da bi postala turistička destinacija u pravom smislu – objasnio je Ljajić.

S obzirom na veliki investicioni portencijal, Stara planina može da bude zamajac razvoja čitavog regiona, smatra predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić.

– Činjenica da je hotel rasprodat za  čitavu sezonu govori u prilog tome da je Stara planina itekako atraktivna. Ona ima mnogo investicionog potencijala i nadam se da ćemo u narednim mesecima i godinama nastaviti ozbiljan investicioni ciklus u pravcu izgradnje infrastrukture i novih sadržaja – naglasio je Đokić.

img_9859Razvoju ove destinacije nadaju se i u turističkim organizacijama Knjaževca i Pirota.

– Očekujemo uspešnu sezonu i 120 dana na skijanju, obaranje rekorda kada je u pitanju posećenost. Po najnovijoj statistici mi imamo preko 45 seoskih domaćinstava  i oko 1000 kreveta u domaćoj radinosti – rekao je Boban Marković, direktor TO Knjaževac.

Uspešnu sezonu očekuju i u TO Pirot.

– U saradnji sa SP risortom i JP Stara planina treba zajednički da nastavimo sa ulaganjem u infrastrukturu i to je ono što je neophodno da bi Stara planina zaživela kao destinacija – smatra Bratislav Zlatkov, direktor TO Pirot.

Javno preduzeće ’’Stara planina’’, organizator ski openinga, priredilo je brojne informativne i zabavne sadržaje, prezentacije najznačajnijih brendova Knjaževca i Pirota. Otvaranje sezone na “krovu Srbije“ pratilo je četrdesetak novinara iz nacionalnih i regionalnih medija.

U ski centru na Staroj planini od ponedeljka, 19.decembra, važi popust od 20 odsto na poludnevne, dnevne i dvodnevne ski karte. Ovaj popust će važiti sve dok u ski centru bude radila samo gondola.

Trenutno, na Staroj planini rade tri staze na kojima ima 30 centimetara utabanog snega. Sistemi za veštačko osnežavanje rade i pripremaju se i ostale staze kako bi se što pre pustile u rad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *