NOVA PEŠAČKA STAZA U KLADOVU

radovi-jezeroGrađevinska operativa AD „Đerdap – usluge“ renovira  pešačku stazu oko velikog „Jezera“ u gradskom parku u Kladovu. Deo stare ispucale betonske staze zameniće nova  dužine 890 i širine tri metra , debljine 12 centimetara, armirana žičanom mrežom. Investitor radova  vrednih 10 miliona dinara je je ogranak EPS-a hidroelektrana Đerdap 1.

– To je deo obaveza koje smo preuzeli prema lokalnoj zajednici. Staza ima višestruku namenu za meštane Kladova ali i njihove goste koji deo vremena provode u parku „Jezero“ i zaslužuju adekvatne uslove koji će im pomoći da im odmor prija- kazao je Radmilo Nikolić, direktor proizvodnje u dunavskoj fabrici struje.

Saniranjem pešačke staze rešava se dugogodišnji problem u zoni gradskog parka, mada rekreativcima povremeno nevolje zadaju i česti kvarovi rasvete, zbog kojih  je šetalište uglavnom u mraku.

– Građanima dugujemo izvinjenje zbog šetnje u mraku, ali i taj problem je rešiv. Stare kandalabere na prostoru oko rekreacionog jezera zameniće led rasveta. Do proleća kompletan ambijent dobiće kvalitetnije sadržaje. Zahvaljujemo se poslovodstvu Đerdapa na razumevanju i uspešnoj poslovnoj saradnji-poručio je Radisav Čučulanović, predsednik opštine Kladovo.

Rekonstrukcija pešačke staze  omogućiće bezbednije kretanje rekreativcima, ali i đacima srednjih škola i stanovnicima kladovskog naselja „Pemci“ koji šetalište  dugo 1080 metara redovno koriste kao komunikaciju do centra grada i svojih domova.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *