BOR SARAĐUJE SA SLOVENIJOM

dsc_0496U sali Skupštine opštine Bor, održana je proteklog petka prezentacija na temu mogućnosti konzorcijuma slovenačkih firmi koje se bave ekologijom. Čelnici lokalne samouprave u razgovorima sa predstavnicima konzorcijuma slovenačkih firmi sagledali su i mogućnosti za realizaciju projekta za izgradnju fabrike otpadnih voda u Boru.

–Slovenačke firme su se udružile da bi zajedničkim snagama postigle rezultate na području ekoloških projekata, koji se odnose na pijaću vodu i prečišćavanje otpadnih voda. Uz podršku koja je pružena 24.oktobra ove godine u Beogradu na radnom sastanku delegacija vlada Slovenije i Srbije, želimo da na osnovu znanja i iskustva koje imamo u tim oblastima, pomognemo Boru na programima koje lokalna zajednica realizuje u tim oblastima.  U sklopu slovenačkog konzorcijuma su firme Esotech ,Riko, Limnos, Hidroinžinjering, i druge firme. Smatramo da je dobro da udružimo snage na rešavanju ovih značajnih ekoloških pitanja – Miran Špes, predsednik konzorcijuma zelenih tehnologija.

Saša Vukadinović, zamenik predsednika opštine Bor naglasio je da je ovaj sastanak početak uspešne saradnje borskih i slovenačkih preduzeća.

– Stvorile su se mogućnosti  za bližu saradnju naših i slovenačkih preduzeća. Osnovna tema je rešavanje  ekološkog problema koji se odnosi na odvođenje komunalnih voda i razgovori su usmereni na izgradnju fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u Boru. Nakon sagledavanja potreba, videćemo ima li mogućnosti za realizaciju tog programa. Kada je reč o tom projektu, ideja je da slovenački privrednici obezbede sredstva putem predpristupnih fondova EU s tim da naše preduzeće bude uključeno u realizaciju tog projekta – kazao je Vukadinović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *