U NEGOTINSKE ŠKOLE ULOŽENO 33,7 MILIONA DINARA

negotin-decja-nedelja-prijem-kod-predsednikaBogato, kreativno i sadržajno – tako je u opštini Negotin u svim školama, ali i Narodnoj biblioteci “Dositej Novaković” i njenim ograncima obeležena “Dečja nedelja”, ove godine pod geslom “Neću da brigam, hoću da se igram”. Biblioteka je za sve mališane organizovala niz kolektivnih poseta u okviru kojih su održane brojne prezentacije, od istorije stripa preko Vukovih pevača do epskih pesama. Priređene su i izložbe knjiga: „Narodne umotvorine“, „Stripomanija“, Rečnici, leksikoni, enciklopedije“, “ U carstvu bajki“, a bibliotekari su mališanima predstavili fondove i u završnici manifestacije organizovali u holu Doma kulture i “Dečji vašar”.

Po tradiciji, upriličen je i “Dan otvorenih vrata” u okviru kojeg je predsednik opštine Negotin, Jovan Milovanović sa mr Danielom Pejčić, članicom Opštinskog veća zaduženom za resor obrazovanja i saradnju sa dijasporom, za osnovce i srednjoškolce priredio prijem.

– Prošle godine smo u razgovoru sa učenicima čuli šta oni od nas očekuju da uradimo u toku ove godine. Dosta je na školskoj infrastrukturi urađeno, ali to nije dovoljno. Deo obaveza, koji se tiču zahteva sportske infrastrukture, nije urađen, ali je oko škola urađeno dosta – istakao je Milovanović i podsetio da je ove godine lokalna samouprava u škole uložila 33,7 miliona dinara.

Đaci su bili u prilici da se upoznaju i sa radom Opštinske uprave, a obišli su i veliku salu Skupštine opštine Negotin u kojoj se održavaju sednice lokalnog parlamenta, kao i kabinet predsednika opštine. Prvi čovek Negotina je podsetio đake na aktivnosti kojim lokalna samouprava nastoji da im omogući da žive u “skladnijem i boljem društvu”, i da se od njih očekuje da “nakon školovanja svoje znanje mogu da unaprede za svoj i napredak Srbije”.

– Na sve načine pokušavamo da unapredimo rad školskog sistema, osim ovih ulaganja na infrastrukturi i finansiranje rada obrazovnih ustanova ide nesmetano zahvaljujući stanju budžeta opštine Negotin. To su preduslovi da imate radno okruženje koje je pristojno– poručio je đacima predsednik opštine Negotin.

Projekat „Negotin na putu transparentnog, ekonomskog, infrastrukturnog i stabilnog razvoja“ sufinansira Opština Negotin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *