PREDSTAVNICI NSZ OBIŠLI KOMPANIJU SRBIJA ZIĐIN MAJNING

Milan Bosnić, direktor Nacionalne službe i predstavnici ove organizacije posetili su kompaniju Srbija Ziđin Majning, obišli trening centar i poligon gde su mogli da vide građevinsku mehanizaciju. Delegacija Nacionalne službe zapošljavanja nakon obilaska Trening centra prisustvovala je prvom takmičenju u tehničkim veštinama, koje je organizovano za rukovaoce teškom mehanizacijom.

Generalni direktor Srbija Ziđin Majninga, Su Jongding, rekao je da je projekat Čukaru Peki veoma važan, kako za razvoj grada Bora, tako i za istočnu Srbiju.
„Od početka rada, razvojem rudarskih aktivnosti, SZM je povećao broj zaposlenih sa 100 na 1300, a sa razvojem kompanije u budućnosti, naše potrebe za novim zaposlenima dodatno će se povećati“, rekao je Su Jongding On je naglasio da će se rudarski poslovi širiti i da je plan da  obeju Ziđinovih kompanija da do 2028. godine proizvedu 400.000 tona bakra.
Generalni direktor NSZ Milan Bosnić je istakao da su predsednici dveju država Srbije i Kine uspostavili temelje prijateljstva dva naroda, a da ćemo mi nastaviti da gradimo dobre odnose i unapređujemo saradnju.
„Na raspolaganju smo svim privrednim subjektima u državi, posebno strateškom partneru države kao što je Ziđin, koji je izuzetno važan za život ovog regiona“, rekao je Milan Bosnić.

On je naglasio da mu je izuzetno drago što je posetio kompaniju i da je prijatno iznenađen kako izgleda rudnik Čukaru Peki, uslovima koje kompanija nudi zaposlenima, a sam se i oprobao u simulaciji vožnje bumera u novotvorenom trening Centru kompanije koji služi za obuku zaposlenih, sticanje brojnih veština ali i organizaciju takmičenja među zaposlenima.
Xu Chao, zamenik direktora Službe za ljudske resurse kompanije „Srbija Ziđin Majning“, izrazio je zadovoljstvo posetom delegacije NSZ zelenom rudniku naglasivši da sa predstavnicima NSZ  imaju odličnu saradnju od početka rada.
– Ova poseta pružiće mogućnost da se naši gosti uvere zašto je Srbija Zijin Mining jedan od najpoželjnijih poslodavaca u istočnoj Srbiji, kako izgleda rad u našem zelenom rudniku Čukaru Peki i kakve uslove nudimo zaposlenima. Takođe, ova poseta je prilika da razgovaramo o budućim planovima zajedničke saradnje i predstavimo strategije razvoja naše kompanije. Pre dolaska Ziđina u Srbiju, u kompaniji je radilo 180 zaposlenih, a taj broj smo višestruko povećali i sada u kompaniji radi 1,300 direktno zaposlenih. Takođe, preduzeća angažovana na našem projektu kao izvođači radova upošljavaju preko 4,500 radnika. Trudimo se da zaposlenima obezbedimo najbolje moguće radne uslove, kroz značajna ulaganja u moderne tehnologije i opremu, kao i u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu. Posebno se fokusiramo na stimulisanje najboljih među našim zaposlenima kroz različite nagrade i bonuse za najuspešnije pojedince i timove, kao i za doprinose u oblasti bezbednosti i zaštite na radu. Sve veću pažnju posvećujemo profesionalnom razvoju i obuci zaposlenih. U avgustu ove godine otvorili smo Centar za obuke kao posebnu organizacionu jedinicu, gde naši zaposleni—ne samo iz Serbia Zijin Mininga, već i iz drugih preduzeća angažovanih na našem projektu—mogu steći brojna teorijska, i praktična znanja potrebna za rad u rudarstvu. Ovaj centar je opremljen najsavremenijom opremom i simulatorima koji se koriste za obuku rukovalaca rudarskom mehanizacijom. Pored toga, sa ciljem unapređenja profesionalnih veština zaposlenih, ove godine po prvi put organizujemo interno takmičenje u tehničkim veštinama za zaposlene u Serbia Zijin Mining-u. Zaposleni u elektro i mašinskom održavanju, rukovanju građevinskom mehanizacijom, u laboratoriji i na drugim pozicijama imaće priliku da pokažu svoje veštine u raznim praktičnim takmičenjima, a najuspešnijima će biti dodeljene prigodne nagrade. Očekujemo da će u ovim takmičenjima učestvovati preko 200 zaposlenih, što će biti još jedna aktivnost sa pozitivnim uticajem na razvoj naših zaposlenih. Kada je reč o budućim planovima, naša kompanija će, zbog proširenja posla, i dalje imati potrebu za kvalitetnom radnom snagom. Saradnja sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, kao i obrazovnim institucijama u Boru i Srbiji, biće od ključnog značaja. Mi ćemo i dalje ostati posvećeni zelenom rudarstvu, bezbednosti i zaštiti životne sredine i naše potrebe za radnicima prvenstveno se tiču zapošljavanja stručnih kadrova u ovim, ali i drugim oblastima-kazao je Xu Chao .
Predrag Filipović, menadžer službe za ljudske resurse kompanije Srbija Ziđin Majning je istakao da je pronalaženje novozaposlenih predstavlja jedan od značajnih izazova sa kojima se  kompanija suočava i, iz tog razloga, učešće na Sajmu zapošljavanja u Boru predstavlja posebno značajnu priliku za  kompaniju Srbija Ziđin Majning da se predstavi velikom broju Borana i stanovnicima okolnih gradova.

-Ovo je osma godina kako naša kompanija učestvuje na Sajmu, za to vreme smo prikupili na hiljade prijava za zaposlenje, a nekoliko stotina sugrađana direktno i zaposlili, tako da je značaj učešća na Sajmu za nas i više nego očigledan. U tom smislu, želim da istaknem zahvalnost na izuzetnoj višegodišnjoj saradnji koju imamo sa lokalnom filijalom Nacionalne službe za zapošljavanje u Boru. Kao i ranijih godina, s obzirom na delatnost preduzeća, naše kadrovske potrebe su i ove godine primarno usmerene ka obrazovnim profilima različitih tehničkih struka, pa tako zapošljavamo rudarske inženjere i tehničare, inženjere geodezije i geodetske tehničare, inženjere i tehničare zaštite na radu, mašinbravare, električare, varioce. Naravno, u nešto manjoj meri, u predstojećem periodu ćemo zapošljavati i druge obrazovne profile, radi obavljanja različitih administrativnih ili pomoćnih poslova. U svakom slučaju, počev od 2021. godine, naš broj zaposlenih ubrzano rasta, pa nam je u planu da i u toku naredne kalendarske godine zaposlimo negde oko par stotina ljudi i na taj način pružimo dodatni doprinos u eliminisanju nezaposlenosti na ovom području. Kada govorimo o oblasti ljudskih resursa i uslovima rada, mi smo prva kompanija u Srbiji koja je implementirala standard SA 8000 standarda, uveli smo brojne programe obuka i mentorstva za novozaposlene, ali i nagrađivanja najuspešnijih, poput nagradnog putovanja zaposlenih sa porodicama u Kinu. Sve veću pažnju pridajemo profesionalnom osposobljanju i usavršavanju zaposlenih. Otuda smo avgusta meseca ove godine otvorili i poseban Centar za obuke, kao mesto gde će zaposleni, ne samo Serbia Zijin Mininga, već i drugih preduzeća angažovanih na našem projektu moći da stiču potrebna znanja potrebna za rad u rudarstvu. Posebno, kada govorimo o obučavanju i veštinama zaposlenih, kompanija ove godine, po prvi put, organizuje i interno takmičenje u tehničkim veštinama zaposlenih, pa će tako zaposleni na poslovima elektro i mašinskog održavanja, rukovanja građevinskom mehanizacijom, u laboratoriji i na drugim poslovima imati priliku da oprobaju svoje veštine u različitim praktičnim takmičenja, a najuspešnijima među njima će biti obezbeđene i prigodne nagrade. Naravno za nas je bezbednost na prvom mestu i u tom smislu svakog meseca nagrađujemo najuspešnije kolege koji su se istakli na ovom polju. Verujemo da je torazlog i uvek velikog interesovanja za rad u našoj kompaniji-kazao je Filipović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *