BORSKI DŽUDISTI OSTVARILI ZAPAŽENE REZULTATE

U sali gradske Skupštine, juče je organizovan  prijem za mlade nade Džudo kluba „Bor“ koji su na državnom prvenstvu osvojili medalje. Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora je naglasio da će i u budućnosti sportisti koji ostvaruju zapažene rezultate i njihovi klubovi imati podršku grada.

– Tu smo da se zahvalimo ovim mladim sportistima i da im damo stimulaciju i podsetimo ih da imaju podršku grada, i da poštujemo to što rade. Očigledno je da se ostvaruju dobri sportski  rezultati, da je dobro što grad odvaja određena sredstva za sufinansiranje sporta, i pokazalo se da su individualni sportovi mnogo aktivniji u predstavljanju grada na takmičenjima. U saradnji sa klubovima koji dobro rade i  donose medalje povećaćemo sredstva iz budžeta a za manje uspešne klubove takođe tražimo rešenje a to je sjedinjavanje klubova, jer gradu ne treba nekoliko klubova iz jedne grane, već je ideja  da oformimo jake klubove koji će biti baza za razvoj omladinskog i dečijeg sporta-kazao je Milikić.

Mladi borski džudisti: Staša Mladenović, koja je osvojila drugo mesto na kadetskom prvenstvu i  Teodor Luka Nikolić koji je zauzeo treće mesto na republičkom školskom takmičenju nadaju se još boljim rezultatima. Prijemu u sali gradske Skupštine nije prisustvovao Obren Antić, koji je zauzeo treće mesto na juniorskom prvenstvu.

– Konkurencija je bila jako dobra i trudio sam se da osvojim neko od prva tri mesta. Izgubio sam u polufinalu i u borbi za treće mesto sam bio uspešniji. Džudo mi se svidja jer je borilački sport i zahteva dosta truda i rada. Planiram da budem državni , balkanski, kao i svetski prvak u džudou – kaže desetogodišnji Teodor koji džudo trenira  sedam godina.

Džudistkinja Staša Mladenović (17), uspešno trenira džudo već 12 godina, i predstoji joj, nakon oporavka od povrede, spremanje za takmičenja koja je očekuju naredne godine.

-Konkurencija na takmičenju je bila jaka i kada sam došla do finala protivnica je bila spremnija od mene, jer sam pauzirala neko vreme zbog povrede koju sam imala. Nedavno sam ponovo počela da treniram i zadovoljna sam svojim uspehom. Oduvek volim borilačke sportove. Kada se u potpunosti  oporavim od povrede očekujem da ću sledeće godine ostvariti  još bolje rezultate-kazala je Staša.

Trener Džudo kluba Bor Marko Nikolić ističe da je ključ uspeha redovan dolazak na treninge i zalaganje i želja za što boljim rezultatima.

– Teodor i Staša su redovno trenirali i postigli su izuzetne rezultate. Renoviranjem prostorija gde treniramo , sala je sada toplija i mnogo su bolji  uslovi za rad, tu su i školovani treneri koji rade sa decom, što su prepoznali roditelji pa se u prethodnom periodu povećao broj članova kluba.  U mlađim grupama, odnosno, od početnika do takmičara uzrasta 14 godina,  imamo blizu 100 članova-kazao je Nikolić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *